« Terug naar nieuwsoverzicht

Sinuo is geen nieuw Japans hapje

dinsdag, 25 januari 2011

En ook geen Finse mobiele telefoon. Als Sinuo-team krijgen we regelmatig de vraag waar onze naam voor staat. Zie hier het antwoord: Sinuo staat voor een club enthousiaste, onafhankelijke professionals met wie u grip houdt op verandering.

Wat ons bindt, is de passie voor het verandervak. Op het moment dat u als manager denkt: hoe krijg ik ze zover, bel dan Sinuo. 

Wie staan er achter Sinuo?
Ton Leeggangers, Robert Heier, Bob Hense, Suzanne Gons-Martens – en een uitgebreid netwerk verander-experts – zijn samen Sinuo.

Met de poten in de modder
We putten uit Sioo- of vergelijkbare opleidingen. Allemaal hebben we uitgebreide verander-ervaring opgedaan in grote organisaties. Met de poten in de modder gestaan en vooral ook ervaren wat niet werkt. De meeste inspiratie halen we uit het dagelijkse leven. Veranderen in organisaties verschilt immers niet wezenlijk van veranderen in het dagelijkse leven.

Regisseurs van verandering
We treden op als regisseurs van verandering. De ene keer faciliterend als verandercoach of projectmanager. Vaak ook als interim-manager. Samen met de klant bepalen we welke rol het best past binnen de organisatie.

Sinuositeit = wendbaarheid
Sinuo is afgeleid van sinuositeit: de mate waarin een rivier meandert door het landschap. Een metafoor voor veranderen. Alles stroomt, niets blijft. Veranderen is voor ons per definitie een organisch proces. We merken dat de metafoor van de rivier veel associaties oproept. Wat ons betreft is Sinuo een prima naam. Iemand nog zin in sushi?

« Terug naar nieuwsoverzicht